Сартен България с втора фабрика в Лясковец

На 11 август 2020 г. беше подписан договор между Сартен България ООД и ФМА АД, с който Сартен България придоби активите на ФМА АД в Лясковец. От тази дата фабриката в Лясковец става собственост на Сартен България.

Убедени сме, че това развитие е в интерес както на двете фирми, така и на всички клиенти на Сартен България и ФМА. Обединеният капацитет на фабриките в Плевен и Лясковец ще позволи да бъдат изпълнявани постоянно растящите поръчки на нашите клиенти и да бъдат удоволетворени всички техни изисквания. Придобиването ще разшири производствената гама на Сартен България, основно в областта на поизводството на капачки за буркани и на индустриалните опаковки, и ще създаде предпоставки за динамичен ръст на продажбите на българския и на международния пазар.

Сартен България е водещ български производител на метални опаковки за хранителната промишленост и за химическата промишленост, който ползва 45-годишния опит и подкрепа на групата Сартен. Мисията на компанията е производството на метални опаковки с най-добро качество на конкурентни цени и осигуряване на експедитивно обслужване на клиентите.

0374.jpg
0379.jpg

НАГРАДА ЗА САРТЕН БЪЛГАРИЯ

ПЛЕВЕН 2014
Сартен България ООД беше удостоен с почетна Грамота за реализиран износ и международен престиж през 2014 година. Наградата беше връчена на изпълнителния директор Бранимир Младенов на тържествена церемония, организирана от Плевенската ТПП на 5 декември 2014 г. За трета поредна година Сартен България получава награда от Община Плевен и Плевенската търговска и промишлена палата. През 2012 г. фирмата получи наградата за Износител на годината, а през 2013 г. – Инвеститор на годината. През 2014 г. продажбите на дружеството достигнаха 45,3 млн лева, а износът надхвърли 35 млн лева. Последователният ръст в производството и продажбите са потвърждение за успешното развитие на Сартен България през последните години.