ПОСЕЩЕНИЕ НА ПОСЛАНИКА НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ В САРТЕН БЪЛГАРИЯ

ПОСЕЩЕНИЕ НА ПОСЛАНИКА НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ В САРТЕН БЪЛГАРИЯ

На 29 септември 2021 г. посланикът на Република Турция в България г-жа Айлин Секизкьок посети фабриката в Плевен на Сартен България.

Управителят на Сартен България г-н Зеки Саръбекир представи компанията, която е водещ български производител на метални опаковки за хранителната промишленост и химическата промишленост. Сартен България вече работи с две фабрики /Плевен и Лясковец/ и има 350 работници и служители. Продажбите през 2020 г. надхвърлиха 28 млн евро. На основата на стратегията за  растеж и нови инвестиции в производствени мощности, целта е до 2025 г. продажбите да достигнат 50 млн евро.

Н.Пр. г-жа Секизкьок даде висока оценка на приноса на Сартен в българо-турските икономически отношения.

Г-н Зеки Саръбекир, който е председател на Турско-българския делови съвет, връчи на Н.Пр. Секизкьок благодарствен плакет по повод на посещението.

Посланикът на Турция беше съпровождана от търговския съветник г-жа Синем Таштан и от първия секретар на Посолството г-н Ахмет Зейрек.

 

 

 
0374.jpg

САРТЕН БЪЛГАРИЯ – ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА ПЛЕВЕН 2013

Сартен България ООД беше удостоен с наградата за Инвеститор на годината за 2013 г. в Плевенска област от Плевенската търговска и промишлена палата. Наградата беше връчена на управителя на фирмата Зеки Саръбекир и изпълнителния директор Бранимир Младенов на тържествена церемония, организирана от Плевенската ТПП на 13 декември 2013 г. През 2013 г. дружеството направи инвестиции в размер на 2 млн лева. Това е поредното отличие за Сартен България, което е показател за успешното развитие на фирмата. През миналата година Сартен България получи наградата за Износител на годината.

0379.jpg
0420.jpg